Livet utan cigaretter började med vape

08 juni 2023 Staffan Ehrlin

Om du är en rökare som letar efter ett alternativ som inte tar bort det roliga med att få din dos, kan vaping vara svaret. Visst är det annorlunda än cigaretter, men om det görs på rätt sätt kan det erbjuda några allvarliga hälsofördelar samt en smidigare upplevelse. Därför ska vi idag diskutera hur jag bytte från cigaretter till vaping och vilka skillnader jag har märkt sedan jag gjorde denna tankeförändring. Du kanske upptäcker att ett liv utan cigaretter börjar med vape!

 

Att sluta röka är ett av de viktigaste stegen du kan ta för din hälsa. Det minskar inte bara risken för att utveckla cancer, utan kan också förbättra din lungfunktion, minska inflammation i kroppen och bekämpa hjärt- och kärlsjukdomar. Att sluta röka minskar risken för stroke, kranskärlssjukdom och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Vissa av de här är kanske svåra att greppa, men en direkt skillnad som jag upptäckte var mitt flås.

Aroma King

Direkta effekter

Efter jag började med vaping istället för cigaretter kunde jag helt plötsligt springa igen utan att känna att jag höll på att dö. Jag kunde njuta av aktiviteter med min familj utan att känna mig utstött på grund av min rökning. Dessutom blev smaken på allt jag åt och drack mycket bättre eftersom mina smaklökar inte längre var så påverkade av tobaksrök.

 

Vaping gav mig också en känsla av kontroll över min nikotinkonsumtion. Med cigaretter är det svårt det är svårt att kontrollera hur mycket nikotin man får i sig, men med vaping kan jag välja min egen styrka och till och med byta till nikotinfria alternativ om jag vill. Detta gjorde att jag kunde hitta en bekväm nivå för mig själv utan att känna att jag gick för långt eller inte fick tillräckligt.

 

Det finns en rad olika vaping alternativ och jag tror det handlar mycket om att hitta rätt. Kolla in Ångfabriken om du känner att det är dags att sluta röka.

Här kan du läsa mer: https://angfabriken.se/sidor/aroma-king-sverige

Fler nyheter