**Vilket datum är Black Friday

21 oktober 2023 Jon Larsson

?**

*En översikt över årets största shoppinghändelse*

shopping

* Vilket datum är Black Friday?*

Black Friday är en årlig shoppinghändelse som infaller dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving, vilket är den fjärde torsdagen i november. Datumet för Black Friday varierar därmed från år till år, men det inträffar alltid i november. Det är en dag fylld av erbjudanden och reor från olika butiker, både online och fysiska, där konsumenterna har möjlighet att fynda till nedsatta priser.

* En omfattande presentation av Black Friday*

Black Friday har tagit världen med storm och blivit en av de mest populära shoppinghändelserna från USA. Under denna dag erbjuder butiker och e-handlare olika typer av reor och specialerbjudanden för att locka till sig kunder. Det kan inkludera allt från procentuella rabatter på produkter till ”köp-en-få-en-gratis” kampanjer.

Det finns två typer av Black Friday-reor: offline och online. De offline-reorna äger rum i fysiska butiker där kunderna kan besöka butiken och handla produkterna direkt. Online-reorna däremot äger rum på e-handelsplattformar, där kunderna kan handla från bekvämligheten av sina egna hem. Båda typerna av reor har sina egna fördelar och attraherar olika typer av konsumenter.

Populariteten hos Black Friday har ökat betydligt under de senaste åren och det har blivit en av de mest intensiva shoppingdagarna. Många butiker och e-handlare ser Black Friday som en möjlighet att öka sina försäljningssiffror och dra nytta av den höga efterfrågan på produkter under denna tid.

* Kvantitativa mätningar om Black Friday*

Kvantitativa mätningar visar att Black Friday har blivit en global fenomen. Enligt statistik från föregående år, spenderar konsumenter miljarder dollar under denna dag bara i USA. För att ge en bild av omfattningen av Black Friday, 2019 översteg försäljningen i USA 7,4 miljarder dollar och i Storbritannien, spenderades över 2,5 miljarder pund under denna dag. Siffrorna kan variera från år till år och mellan olika länder, men det är tydligt att det är en viktig dag för både konsumenter och företag.

* Skillnader mellan olika Black Friday-datum*

Varje år skiljer sig datumet för Black Friday något och det kan påverkas av faktorer som vilken dag Thanksgiving infaller på. Vanligtvis inträffar Black Friday under den fjärde fredagen i november, men det kan också bli senare eller tidigare, beroende på kalendern. Detta kan ha en inverkan på hur länge butikerna erbjuder reor och hur mycket tid konsumenterna har att shoppa till nedsatta priser.

* Historisk genomgång av för- och nackdelar med olika Black Friday-datum*

Historiskt sett har Black Friday haft både fördelar och nackdelar beroende på vilket datum det inträffar. Ett senare datum kan ge konsumenterna mer tid för att förbereda och spara pengar, men det kan också hamna närmare julhandeln vilket kan leda till att konsumenterna väntar och kombinerar sina inköp. Ett tidigare datum kan skapa en mer intensiv shoppingupplevelse och möjligheten att göra goda klipp, men det kan också begränsa konsumentens tid för att planera sina inköp.**Sammanfattning**

Black Friday är en årlig shoppinghändelse som infaller dagen efter Thanksgiving och erbjuder en rad olika erbjudanden och reor för konsumenter. Det finns både offline och online-reor som lockar kunder både i fysiska butiker och online. Black Friday har blivit en globalt fenomen och attraherar miljarder dollar i försäljning varje år. Datumet för Black Friday varierar från år till år vilket kan påverka shoppingupplevelsen för konsumenter och affärsmöjligheter för företag. Oavsett vilket datum det är, kommer Black Friday att förbli en av de mest efterlängtade shoppingdagarna för privatpersoner över hela världen.

FAQ

Hur mycket spenderar konsumenterna under Black Friday?

Statistik visar att konsumenter i USA spenderar miljarder dollar under Black Friday varje år. Försäljningen har nått över 7,4 miljarder dollar, och i Storbritannien har konsumenter spenderat över 2,5 miljarder pund under denna dag.

Vad är skillnaden mellan offline och online-reor under Black Friday?

Offline-reor äger rum i fysiska butiker där kunderna besöker butiken för att handla produkterna direkt. Online-reor äger rum på e-handelsplattformar där kunderna kan handla online från sina hem eller andra platser.

Vilket datum infaller Black Friday?

Black Friday infaller dagen efter Thanksgiving, vilket är den fjärde torsdagen i november. Datumet varierar därmed från år till år.

Fler nyheter